Hogyan tartsd meg a férjedet?

3290 Ft

Státusz: Szerzőtől rendelhető!

2 gyermekkel majdnem elváltam, de nem tettem, mert kezembe akadt egy könyv, ami megváltoztatta a hozzáállásom. Rájöttem a válás felesleges, nem oldja meg a problémámat, csak elodázza azok megoldását.

Kategóriák: ,
Termékkód: 6747

Leírás

Idézet a könyvből az okokról, a miértekről:
Gondolkoztál már azon, miért van annyi válás ma Magyarországon? Miért van az, hogy a házasságok több mint fele válással végződik? És ugyanakkor miért van az a kettősség, hogy mikor valaki egyedül van, rövid átmeneti idő után újra állandó párkapcsolatra vágyik, ha pedig megvan, hamarosan mégis megjelenik az a bizonyos elégedetlenség: mégsem olyan jó az a kapcsolat, mint amit annyira szeretett volna? Mégis miért van az, hogy mikor két ember végül a közös élet mellett dönt, az együttélés során rengetegszer mennek egymás idegeire?

Te vajon miért akarsz párkapcsolatban, a férjeddel együtt élni?

Rengeteget gondolkodtam, miért is jó vagy nem jó nekem a férjemmel. Mérlegeltem, számtalan pozitív és negatív dolgot gyűjtöttem össze a fejemben az egész kapcsolatunkról. Mígnem egyszer megelégeltem ezt a kissé bosszantó helyzetet, kételkedést és döntöttem: Nem érdekel, miért jó vagy rossz, élvezni akarom a férjemet, a házasságomat! És akkor elkezdtem kutatni, miképpen lehetne ezt elérni, mert hiába hoztam meg a döntést, bizony nem ment egyik napról a másikra, meg kellett tanulnom.
Azt már az elején szeretném leszögezni, hogy az életben semmit sem KELL. Nem kell megtanulnod mással együtt élni. Nem kell megjavítanod a házasságodat, nem kell együtt maradnod a férjeddel, nem kell megfogadnod a tanácsaimat, sőt, nem kell elolvasnod ezt a könyvet sem. Úgy mondanám inkább, ÉRDEMES. Érdemes az előbbi felsorolt dolgokat megtenned, ha valami nem működik tökéletesen, és talán jobbat szeretnél kihozni belőle. De csak akkor, ha ez belülről jön. Ha külső nyomásnak engedelmeskedsz, az nem lesz az igazi, ezért még azt is hozzátenném, hogy nem kell hallgatnod sem a szüleid, sem a barátaid tanácsaira sem. Tudod, a tanácsok nagyon olcsó dolgok, mert mindenki könnyedén osztogatja őket, de azt talán már te is megtanultad életed során, a saját bőrödön tapasztaltad, hogy ami olcsó, az nem biztos, hogy a legjobb. Mindenki okosabbnak szeretne tűnni nálad, talán sokszor még te is azt érzed, hogy okosabbak is.
Egy dolog biztos, én nem kívánom ezt az érzetet kelteni benned, csupán megtudtam néhány dolgot a házasságról, és ezt szeretném megosztani veled. Nem csak a saját házasságomról, hanem úgy általában a házasságokról, a hosszú távú együttélésekről.

Kiadás éve: 2018
ISBN: 978-615-00-3598-7
Oldalszám: 143 oldal
Méret: A/5

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hogyan tartsd meg a férjedet?” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük