Legyen minden gyereknek mesés gyöngyélete!

Minden szülő szeretné, ha valóban „mesés gyöngyélete” lenne gyermekének. Ezen a kifejezésen mindenki mást ért… valószínűleg én is. 😉 Mielőtt ezt részletezném, szeretnék röviden bemutatkozni:

Hollenczerné Balogh Ilona vagyok, közel 40 éve matematikát tanító pedagógus, aki 20 éve a gyöngyök mesés világát mutatja meg tanítványainak, valamint országszerte számtalan óvodásnak és iskolásnak. Az elmúlt évek során kiemelkedő eredményeket értem el a 24 órás Gyöngybulis rendezvényeimmel, melyek közül 8 hitelesített magyar rekord lett és van egy Guinness Rekordunk is tanítványaimmal. Iskolámban jelenleg is gyöngyfűző szakkört vezetek, 35 tanulóval.

A gyöngyfűzésnek kiemelkedő a képességfejlesztő hatása, és erre nagy szüksége van a mai gyerekeknek. A gyerekek többsége nagyon szeret alkotni, segítsd ebben! Eleinte veled együtt alkosson, később ez fokozatosan a gyermeked önálló tevékenysége lesz. Nagy esély van arra is, hogy hobbija lesz a gyöngyfűzés, amelynek nyugtató hatása sok stresszt vezethet le. A gyöngyfűzés nem csak lányok tevékenysége, a fiúk munkája is gyakran kiemelkedő. 😉 Alkotás közben az évek alatt rengeteg sikerélményhez juthat az alkotó gyerkőc. A gyöngyfűzés képességfejlesztőhatását a Bigyi-Bogyó weboldalamon is megmutatom fotókkal és segítő szöveggel. Ez a rész szólt a „gyöngyéletről”.

Most pedig következik a „mesés” rész… Minél korábban ismerkednek meg a gyerekek a fejlesztő tevékenységekkel, annál jobb az elért eredmény.  A kisebb gyerekek még nem tudnak apró gyöngyöket megfogni, de szeretném, ha ők is kíváncsiak lennének később a gyöngyfűzésre.

Kicsi gyerekeket mesékkel lehet elvarázsolni, így meseírásba fogtam. A mesében is legyen gyöngy! Lett is! Minden csupa, csupa gyöngy! Hiszen a gyöngycsibés meséknek a szereplői gyöngyből készült állatkák. Így a mese segítségével a kicsik is közelebb kerülnek a gyöngyhöz, bízva abban, hogy 6-8 éves korukban már szívesen fűznek is. 😉

A meséről készült egy kedves videó is, sok szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe: Életre keltek a gyöngycsibék

A mese részben „olvasható” a blogomon, és magánkiadásban sikerült megjelentetnem. Nem volt egyszerű, de sikerült, még ha csak kispéldányszámban is, de megjelent! Sőt, azóta a második kötet is…

Járom az iskolákat, ovikat hol gyöngyöt fűzünk, hol pedig interaktív mesekönyv bemutatókat tartok, melyekről szóló blogbejegyzéseket a weboldalon olvashatod a Gyöngycsibék és barátaik, illetve Eszes Ede fejlécek alatt.

Egyre több óvoda és iskola gyerkőcei ismerik a gyöngycsibés meséket. Olvassatok Ti is gyöngycsibés meséket és fűzzetek gyöngyöt gyermekeitekkel!

Legyen mesés gyöngyéletetek!

Hollenczerné Balogh Ilona, a Gyöngycsibés mesék írója