Legyen minden gyereknek mesés gyöngyélete!

Minden szülő szeretné, ha valóban „mesés gyöngyélete” lenne gyermekének. Ezen a kifejezésen mindenki mást ért… valószínűleg én is.  Mielőtt ezt részletezném, szeretnék röviden bemutatkozni:

Hollenczerné Balogh Ilona vagyok, aki nyugdíj előtt matematikát tanított és közel 25 éve a gyöngyfűzés varázslatos világát mutatja meg tanítványainak, és számtalan óvodásnak és iskolásnak országszerte. Az elmúlt évek során kiemelkedő eredményeket értünk el a 24 órás Gyöngybuli rendezvényeimmel, melyek közül 8 hitelesített magyar rekord lett, valamint van egy Guinness Rekordunk is a tanítványaimmal.

A gyöngyfűzés kiváló képességfejlesztő hatással rendelkezik, és nagyon fontos, hogy ezt a tevékenységet minél több gyerek megismerje. A gyerekek szeretnek alkotni, és fontos, hogy ebben támogassuk őket. Az alkotás során a gyermeked rengeteg sikerélményhez juthat, ami nagyon fontos az önbizalom és a kreativitás fejlődéséhez. A gyöngyfűzés nyugtató hatással rendelkezik, és segíthet a stressz levezetésében is. Fontos megjegyezni, hogy a gyöngyfűzés nem csak a lányok tevékenysége, a fiúk is nagyon kedvelik, hiszen könnyen találnak nekik való témákat.

Az alkotás folyamatában rengeteg sikerélményben lehet része a gyöngyfűző gyerekeknek. A Bigyi-Bogyó weboldalamon találod a képességfejlesztő gyöngyfűzési ötleteket fotókkal és segítő szövegekkel. Ez a rész szólt a „gyöngyéletről”.

Most pedig következik a „mesés” rész… Minél korábban ismerkednek meg a gyerekek a fejlesztő tevékenységekkel, annál jobb lesz az elérhető fejlesztő hatás. A kisebb gyerekek még nem tudják az apró gyöngyöket megfogni, de szeretném, ha ők is kíváncsiak lennének később a gyöngyfűzésre.

Kicsi gyerekeket mesékkel lehet elvarázsolni, így meseírásba fogtam. A mesében is legyen gyöngy! Lett is! Minden csupa, csupa gyöngy! Hiszen a gyöngycsibés meséknek a szereplői gyöngyből készült állatkák. Így a mese segítségével a kicsik is közelebb kerülnek a gyöngyhöz, bízva abban, hogy 5-8 éves korukban már szívesen fűznek is.

A meséről készült egy kedves videó is, sok szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe: Életre keltek a gyöngycsibék

A mesék részben „olvashatók” a blogomon is, nyomtatott formában mesekönyvekben és online mesemagazinokban is.

Járom az iskolákat, ovikat hol gyöngyöt fűzünk, hol pedig interaktív mesekönyv bemutatókat tartok, melyekről szóló blogbejegyzéseket a weboldalon olvashatod. Egyre több óvoda és iskola gyerkőcei ismerik a gyöngycsibés meséket. Olvassatok Ti is gyöngycsibés meséket és fűzzetek gyöngyöt gyermekeitekkel!

Legyen mesés gyöngyéletetek!

Hollenczerné Balogh Ilona, a Gyöngycsibés mesék írója