Vikor – Varga Laurának hívnak. Három gyermek édesanyja vagyok. Gyerekkoromat Szécsényben töltöttem, s közel 10 éve Veresegyházon lakom családommal. Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, egy pénzintézetnél dolgozom. Jelenleg nagycsaládos édesanyaként telnek mindennapjaim.

Számomra fontos, hogy adhassak, amiből csak tudok. S úgy adódott, hogy gondolataimat versekbe, mesékbe szőve írom le. Ezt, mint ajándékot tudom bárki részére nyújtani szívvel-lélekkel.

Az írás egyszerűnek tűnt. Gyerekkoromban magam szórakoztatására kezdtem el először naplót írni, majd a gondolatokat rímekbe faragni és meglepni egy-egy hozzám közel álló személyt, mosolyt, netán örömkönnyet csalva arcára. Néha többet jelent pár kedves szó, pár zörgő forintnál.

Első gyermekem születésével az új lakásba beköltöztek a mesekönyvek is. Szerencsére szerette, szereti most is a könyveket. Ő ihlette az első mesét, mely így kezdődött: „ Az erdő szélén volt egy kis tanya…”. Ahogy leírtam, tudtam, hogy nem ez lesz az utolsó szó, az utolsó mondat, az utolsó mese. Vártam, hogy a hőseimmel együtt lehessek, mintha része lennék a mesének. Vártam a folytatást, mintha rajtam múlna sorsuk. Mindig velem vannak hőseim, mert én álmodtam meg őket, és mindig van folytatás, mert van miért tovább álmodni őket.

Mese volt, mese van és mese lesz!

Mese volt, mert voltak hősök. Mese van, mert van, aki hőst farag. Mese lesz, mert lesz, aki hősöket keres.

Az én első, nyomtatásban szereplő mesekönyvem főszereplői is hősök, a hétköznapok hősei. Az óvodás korosztálynak szólnak (3-5 éves), az ő mindennapjaikról, az apró örömteli pillanataikról, kalandjaikról. Mi felnőttek, szülők a hétvégéket várjuk, mert azt hisszük, ott vannak a nagy pillanatok. Az igazi dolgok a hétfőben, a keddben, a szerdában, a csütörtökben, és a péntekben rejlenek. A lényeg azon áll, képesek vagyunk-e újból gyerekszemmel tekinteni ezeket a napokra.

Az egyszerűség, kézzelfoghatóság híve vagyok. Az írásaim is ezt tükrözik.

Most jött el az idő, a nagyközönség elé tárni írásaimat. Ami eddig a fiókban lapult, életre kelt, s remélem a többi is hamarosan követi őt.