Ildikó úszó és vízilabda edző, volt úszóversenyző és vízilabdázó. Gyermekkorát úszóversenyzőként töltötte, 16 évesen kezdett fiatalabb gyerekeket oktatni, majd a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát Budapesten.

Úszóként 32 korosztályos bajnoki címet nyert. Alapító tagja volt Magyarország első női vízilabda csapatának, amely győztese lett az első női Országos Bajnokságnak. Oslóban, 1985-ben, amikor a nők először szerepelhettek Európa-bajnokságon, a magyar csapattal ezüstérmet nyert.

Mégsem elsősorban a versenyzés, sokkal inkább a sport, a víz és a sportközösség szeretete motiválta.

Közel 15 éve foglalkozik hivatásszerűen a legfiatalabb magyar pólós generáció oktatásával, vízilabdázásra felkészítésével. Küldetésének tartja, hogy a gyerekek életre szólóan felfedezzék és megéljék a mozgás és a játék örömét.

“Küldetésemnek tartom, hogy a gyerekek életre szólóan felfedezzék és megéljék a mozgás és a játék örömét. Vallom, hogy nekünk edzőknek hatalmas a felelősségünk a gyerekek jövőjének alakulásában. Ezért is fontos a nyitottságunk a folyamatos tanulásra, az új oktatási módszerekre. Könyvemmel ehhez szeretnék segítséget nyújtani.”

A szerző könyve(i):