Nelly (írói nevén Suifa) a korai éveiben mindenféle művészet iránt érdeklődött, majd először építész, később külkereskedő lett, most pedig ír.

Közel egy évig kutatta az angyalok és a mennyország világát a különböző filozófiai és vallási forrásokban. Ezek a kutatások átölelték a gnosztikus, kreacionista, hindu, muszlim, buddhista és zsidó tanoktól kezdve a mitológiák és legendák történetein át egészen a különböző filozófiai felfogásokig a lehető legszélesebb kört, hogy fellelje bennük azt, ami közös.

Nem volt szándéka állást foglalni egyik nézet vagy hit mellett sem, így az a világ, amit bemutat nektek, mindenből tartalmaz egy részt, amitől még igazabbá válik.

Az Angyalnak születtem és Az őrangyalok apokalipszise című regények a mennyek világát, az emberiséget szolgáló égi lények mindennapjait mutatják be, valamint az örökös harcot a világot és a lelkeket megrontó erők ellen.

A Suifa Könyvek írói oldalon található bejegyzések gyűjteménye pedig segít eligazodni olyan kérdésekben, amiken bizonyára valamennyien elgondolkodtatok már az élettel, a lélekkel és a mennyországgal kapcsolatban.