Szexuális problémák megoldásában segítek a kihívásokkal küszködőknek, és mindazoknak, akik fejleszteni szeretnék szexuális kultúrájukat.

Már serdülőként rengeteget olvastam a szexualitásról, és lexikális tudásomat továbbadtam, terjesztettem. Számomra mindig is természetes volt a nemiségről beszélni. Így, ha valaki zavarban is lenne eleinte, hamar feloldódik a beszélgetésünk során.

Kiskoromtól fogva érzékeny vagyok mások gondjaira, megérzem, ha valami nincs rendben. Akár ismeretlenül is odamentem ilyenkor az emberekhez, és megkérdeztem, miért szomorúak. Meghallgattam mások problémáit, azokat titokban tartottam. A gyerekek, fiatal kortársaim és később a felnőttek is ösztönösen megérezték, hogy bízhatnak bennem. Akkor voltam a legboldogabb, ha tanácsaimat megfogadva az emberek visszajeleztek, hogy mennyire örülnek, és milyen sokat segítettem.

Éveken át a sikeres segítségnyújtás jelentette számomra a legnagyobb örömöt. Érettségi előtt megkérdeztem osztálytársaimat, szerintük merre menjek tovább: az osztály fele azt javasolta, legyek pszichológus. Egy lány azt mondta, nem tudja, van-e olyan, hogy szexológus, de ha igen, legyek az. Ma már tudom, a kettő összefügg: a szexológiai segítő szakember lelki tanácsadó is egyben.  Az ülések hasonlóak ahhoz, mint amikor pszichológusnál vagyunk. Mivel a magánéletem során rengeteg kihívással szembesültem, így az évtizedek során valós, empirikus tapasztalatra tettem szert a problémamegoldás terén.

Széles látóköröm van, nem csupán sémák szerint dolgozom, hanem mindig az adott személyhez igazítom a megoldási javaslatot.