Ha röviden szeretnék bemutatkozni, akkor annyit írnék, hogy Somogyvári Magdolnának hívnak, én vagyok a Varázsbuborék megalkotója. Ebből azonban nem derül ki a lényeg.

Kezdjük tehát az elején:

Mi is az a Varázsbuborék?

Talán egy rózsaszínen fénylő varázsléggömb vagy egy olyan védőburok, amely akkor vesz körül bennünket, amikor a mai rohanó és technikai eszközökkel jelentősen befolyásolt világunkban, meg tudunk állni egy rövid időre mesét olvasni és elmerülni abban a csodában, amely ilyenkor születik?

Talán mindkettő…

Kezdetben óvónőként dolgozva majd anyaként is napi szinten tapasztaltam a mesék gyerekekre gyakorolt számos pozitív hatását. Amellett, hogy mondanivalójuk rengeteg jótékony hatással van érzelmi és anyanyelvi fejlődésükre, a meseolvasással töltött meghitt idő remek lehetőség a gyermekekkel való kapcsolat elmélyítésére.

Ezért kiemelt feladatomnak éreztem, hogy megismertessem az általam nevelt gyerekeket a mesék csodálatos világával. Ez a tevékenységem abban teljesült ki, hogy készítettem a kislányaimnak egy saját mesekönyvet 2018-ban gyermeknapra. A történetek szereplői az ő gyerekszobájukban lakó figurák, akik akkor kelnek életre, amikor mi elmegyünk otthonról. Egy ilyen alkalommal véletlenül találkoznak, ismerkednek meg egymással és válnak barátokká. Ezután rendszeresen játszanak együtt. A meséket saját rajzaimmal illusztráltam.

A könyv nagy sikernek örvendett mind családi, mind az ismeretségi körünkben. Mivel a mesék olyan témákat dolgoznak fel, amelyekből a gyerekek ismeretet meríthetnek környékünk, városunk történelméről, legendáiról, szokásairól, úgy tűnt, hogy a történetek érdekesek lehetnek mások számára is. Ezért döntöttem úgy, hogy kiadatom a könyvet.

Ezzel a döntésemmel egyidejűleg született meg a Varázsbuborék.

A mesekönyv „A Zengő hegyen innen, a Dombay-tón túl” címmel jelent meg 2019 nyarán.

Egy mesekönyvvel indult… Az első mesekönyvet követte a második… Majd a rajzokból készült színező, amely már nem csak tudást ad át, hanem alkotásra is ösztönözi a gyerekeket… Azután interaktív mesejáték formájában életre keltek a történetek… Majd megszülettek a kézzel fogható mesefigurák is…

Ez mind maga a Varázsbuborék.