Patak Gyöngyvér vagyok, tanár, író, öt fiúgyermek anyukája. Írásaim a “nem tökéletes” anyáknak és kismamáknak szólnak, humoros, nagyon szórakoztató módon. A célom, hogy az anyaság különböző életszakaszaiban segítséget kapj, és hogy lásd, nem vagy egyedül – és persze hogy mindeközben jól érezd magad, és nevess sokat.

A gyerekneveléssel kapcsolatban hamar rájöttem, hogy nem lehet – de nem is kell – tökéletesen csinálni, mindazonáltal lehet és érdemes tanulni, tájékozódni, okulni más hibáiból, kipróbálni és hasznosítani mások bevált módszereit. Hátha…

Na, többek között ezért ragadtam tollat. Olvasd, használd, teszteld azt, amit én megtanultam, átéltem. És persze nevess és sírj velünk és rajtunk.

Segítő könyveim után a Család a dombon az első regényem. Elsősorban a gyerekekről, a velük átélt kalandokról akartam írni, de valahogy menetközben a belső útjaink is legalább akkora szerephez jutottak – a családdá válás folyamata, a párkapcsolat fejlődése, az anyaság különböző (lelki)állapotai, a gyerekek megszaporodása, felcseperedése közben. Így állt össze kerek egésszé a két kötetre való történet. (A 2. rész előkészületben!)

Az írás mellett mozgásfüggő vagyok. Mindig is sportoltam, lételemem a mozgás. A mai napig rendszeresen futok, jógázok, edzek, de legalább biciklizni vagy sétálni muszáj elmennem.

Örök dilemmám, ha akad egy szabad félórám, hogy leüljek a laptop elé, vagy jól átmozgassam magam. A mozgás segít, hogy helyrebillenjen a lelki egyensúlyom, méregtelenítsek fizikai és átvitt értelemben is, és beinduljon a vérkeringésem, az agyamban is.

Írás közben pedig teljesen ki tudok kapcsolódni, élvezem, ahogy magával sodor egy történet, és ilyenkor el tudok feledkezni a gondokról, házimunkáról, gyerekekről…