Papp Enikő vagyok, Nyíregyházán élek. Egy hivatalban dolgozom, azonban a kreativításomat a festészetben tudom megélni, melyet autodidakta módon tanulom. Két fiúgyermek édesanyjaként, a munkám és a háztartás mellett sokan kérdezték tőlem, mikor érek rá festeni. Nos… éjszaka. Amikor már mindenki elalszik. Ez is azt bizonyítja, hogy amit az ember igazán szeret, arra talál időt, és nincs kifogás. Még akkor sem, ha az alvásidőből kell lecsípni egy pár órát. Mostanra egy online galériát vezetek eladó festményeimmel, amely már kibővült érdekes olvasnivaló blog tartalmakkal is.

Több téma és stílus is érdekel, de legjobban az impresszionizmust kedvelem. Akkor miért is vagyok itt az írók-költők társaságában?

Számos festményem már magántulajdonban van, így amikor először megfogalmazódott bennem a Fénytár c. könyv, először csak arra gondoltam, hogy a képeimet egy album formájában összegyűjtsem. Szokásomhoz híven a festményeket mindig valamilyen életfilozófiával, böcsességgel, idézettel szoktam bemutatni a közönségemnek, így továbbfolytatódott az a gondolat, hogy a könyvet kezében tartó ne csak képeket nézegessen, hanem emelkedett gondolatokat is olvasgasson. De amire végeztem a könyvvel, egy teljesen másfajta alkotás állt előttem. Képeim csupán díszítő elemei lettek Mesterek tanításainak gyűjteményében.

Mivel magam is érdeklődöm a filozófiai tanítások iránt, így a könyv alkotása nagy örömöt jelentett számomra, hiszen rengeteg forrás keresztül ment a kezemen, rengeteget tanulmányoztam magam is az általam összegyűjtött témákat, nem csak a könyv elkészülésének ideje alatt végzett kutatómunkám során, hanem korábbi éveimben is, így bízom abban, hogy a téma iránt érdeklődők számára hasznos információkat tartalmaz.