Kanfi Horváth Imre vagyok. 34 éves. Szentesen élek.

A dalszövegírással először 2000-ben, 15 éves koromban találkoztam, bár előtte 1997-ben is próbálkoztam már versfarigcsálással, de igazából őszintén megvallva, úgy érzem, hogy 12 éves koromban még nem voltam elég érett a dalszövegíráshoz.

Nagy szavakat használva ” írói pályafutásom” legelején dalszövegeket írtam.

Teljesen véletlen módon alakult ki nálam az írás.

Egyik gyerekkori barátommal, mint minden zeneszerető tinédzser, mi is arról álmodoztunk, hogy egyszer egy zenekarban fogunk közösen zenélni.

Össze is hoztuk. Ha már zenekar, ugye a kezdetleges feldolgozások mellé kellettek saját dalok is.

A barátom igazából nem érzett akkora ambíciót magában, hogy dalszövegeket írjon, így hát kizárásos alapon rám hárult e nemes feladat.

Megmondom őszintén, teljesen véletlen dolog volt ez számomra, mert igazából előtte eszembe sem jutott az, hogy dalszövegeket írjak, pláne az, hogy a későbbiekben áttérjek a versírásra.

A véletlen műve, szokták mondani. 2000-től folyamatosan zenekarokban játszottam, doboltam. A  bandák sorra alakultak, majd emberi kapcsolatok, meg persze a hétköznapi teendők miatt oszlottak fel.

Igazából már rég nem volt zenekarom, de az ötletek a rímek, a versszakok csak jöttek-jöttek.

Egyszer emlékszem egy téli estén, még az Iwiw világában jutott eszembe, hogy az épp akkor elkészült írásomat kirakjam az üzenőfalra.

Másnap meglepően tapasztaltam, ahogy sorra jöttek a dicsőítő kommentek és a likeok.

Utána ezek a dolgok számomra rendszeressé váltak.

Ahogy született egy új vers, már raktam is ki Iwiwre, majd később Facebookra!

A 2000-2009 között elég sok versem összegyűlt, amik közül 2008-ban egy szentesi amatőr alkotókat bemutató újság, havonta megjelenő számában egy éven keresztül meg is jelentetett, plusz felrakta ezeket az írásaimat a honlapjára.

ImiRamone Versek néven 2009-ben indítottam útjára első adat cd formátumomat, ami 24 versemet tartalmazta. Teljesen önerőből, saját reklámmal, mondhatni magánkiadásban, underground szinten jelentettem meg.

2009 óta négy ilyen jellegű kiadványom látott napvilágot!

2015-ben pedig élve az internet adta lehetőségekkel, létrehoztam egy Facebook profilt, ami csak a saját verseimet tartalmazza.

Nem számoltam össze, de körülbelül 200 írásom található meg az oldalon.

Verseim tartalmáról: A saját írásaimban sok az érzelmes, szerelmes vers, de megtalálhatók a keleti filozófiai szemlélettel megírt témák is, sok írásom szól az ” Én keresésről”, az élet valódi céljának elérésről is vagy épp a Homosapiens témakörről is, de foglalkoztat a modern technikai fejlődés is, a “cyber világ” végkimenetele, de írtam az “Élet-Halál” az “Ember-Isten kapcsolatáról is.

Írtam magányról, meghitt pillanatról is, de több versemet is Édesanyám emlékének szenteltem!

Régi vágyam, hogy egyszer a Nagyérdemű elé is eljussanak az írásaim. Az álmok pedig arra valók, hogy megvalósítsuk őket!