Gyermekkoromtól kezdve faltam az útleírásokat, tanulmányoztam a térképeket és érdekeltek a természettudományok. Apai javaslatra jelentkeztem a „Szabó József” Geológiai Technikumba, s ezt soha nem bántam meg. Érettségi után egyenes út vezetett az ELTE geológus szakára, ahol egyre inkább az érckutatásra specializálódtam.

Egyetemi tanulmányaim befejezése után az éppen felgyorsuló recski érckutatáson dolgoztam, majd 1976 őszétől 10 évig a Földtani Intézetben tevékenykedtem , előbb a Börzsöny, majd a Mátra ércföldtani térképezésében és mongóliai expedíciókban. Mongóliából hazatérve csalódottan tapasztaltam, hogy az érckutatás megszűnt a Földtani Intézetben. Ezért örömmel fogadtam el a Központi Földtani Hivatal Nemzetközi Osztályán felajánlott állást, ahol 1991.okt.31-ig dolgoztam.

Ezután angol és orosz tudásomnak, valamint külföldi kapcsolataimnak köszönhetően egy észak-amerikai világcég alkalmazott, elsősorban kelet-európai arany és színesfém projektek kiértékelésére. Napjainkig különböző külföldi vállalatok megbízásából 4 kontinens 27 országában dolgoztam.

A szerző könyve(i):