Csepregi Csilla

Nagyon szeretek olvasni, és van némi vágyam az írásra is, de nem tartom magam a hagyományos módon írónőnek. A könyveink kiadására sem az írás irodalmi része motivált, hanem egy bennem felhalmozódott tudás hasznos átadása a gyerekek számára.
Az elmúlt több mint 20 évben tűzvédelemmel foglalkoztam, nagyrészt hivatásos tűzoltóként. Munkám során sokszor kerülök személyes kapcsolatba olyan emberekkel, akik valamilyen módon elszenvedői voltak egy-egy tűznek.
Miközben a tűz komoly lelki és anyagi károkat okoz, egy kis odafigyeléssel az esetek többsége elkerülhető volna. Tapasztalom, hogy az emberek általában nem tudják, hogyan lehetne megakadályozni a tüzeket, vagy mit tegyenek, ha baj van, ezért felelőtlenül, gondatlanul bajba sodorják magukat és környezetüket.
A Pompimese.hu weboldal a gyerekeknek, a gyerekekről szól, ahol Pompival közösen próbálunk segíteni a tűzvédelmi nevelésükben. Őszintén hiszek abban, hogy felnőhet egy olyan generáció, akik sokkal nagyobb biztonságban élhetnek, mint most mi, mert megtanulják, mi a helyes.