Mina és Vidi az óriások nyomában

Mina és Vidi nem csupán azért áll közel a szívemhez, mert magam is Balaton-rajongó vagyok, a szeretetemet sokkal inkább a bátorságukkal, a leleményességükkel és a kitartásukkal érdemelték ki. Adott két rendkívül aranyos tündérpár, akik a lehetetlent nem ismerve fáradhatatlanul keresik a választ a legrejtélyesebb rejtélyre, hova tűnhettek a Balaton és az északi parti hegyek keletkezéséért felelős óriások?  Ők ketten a nagy titok megfejtői, akik kalandos útjuk során megtanítják az olvasót arra, hogy mi az a kitartás, az összetartás, a feltétel nélküli támogatás.

Tokody Klára Balaton-rajongó kommunikációs szakember, mesevilágban élő és mesevilágot alkotó édesanya. Talán így lehetne a legkönnyebben egy mondatban jellemezni az írónőt és munkásságát, amellyel nem is olyan kis fába vágta a fejszéjét. Meséivel ugyanis nem kevesebb a célja, mint hogy a gyermekeknek és családjaiknak megmutassa a Balaton rejtett értékeit, állatvilágát, gazdag mondakincsét. A Mina és Vidi az óriások nyomában című mesekönyv is egy olyan rendhagyó olvasmány, amely a Balatont körülölelő világba repíti el a gyermekeket és szüleiket is. Nem is akárhogyan!

Járd végig te is Mina és Vidi útját!

Mina és Vidi két fonyódligeti diófatündér, akik szerethető természetükkel és barátságos kinézetükkel azonnal az olvasók szívébe lopják magukat. Nekik köszönhetően a gyerekek olyan fantasztikus kalandokat ismerhetnek meg, amelyek többek között óriásokról, viharokról vagy épp egy kínai bölcs aranyhalról szólnak.

Az írónő segítségével csodálatos balatoni világ elevenedik meg a szemünk előtt, és nincs olvasó, aki ne akarna azonnal útra kelni, hogy végigjárja a könyvben szereplő mesés helyszíneket. De nem is kell visszafognunk magunkat! Mina és Vidi nem titkolt célja éppen az, hogy a könyvet olvasva, előtte, utána vagy épp közben felfedezzük Magyarország egyik legcsodálatosabb környékét és megmutassuk a gyermekeinknek Tihany, Somogyvár vagy a balatoni hegyvidék titkait.

A Mina és Vidi az óriások nyomában nem csak mese

A mesekönyv a mai gyerekeknek íródott mai nyelven, humoros szófordulatokkal és különleges jelenségekkel, tárgyakkal gazdagítva. Ilyen például a kukorica-tengeralattjáró, a lapulevél-ejtőernyő vagy a titkos könyvtár is.

A mesekönyv tanító és ismeretterjesztő szándéka mellett a gyermekek pszichés és mentális fejlesztésében is a segítségünkre lehet. A könyv gondolatvilága ugyanis él a mesék áldásos hatásával, azaz a jó és rossz megkülönböztetésének megtanításával, az erkölcsi értékek hangsúlyozásával és a szeretet fontosságának kiemelésével.

Ez a mesekönyv garantáltan levesz mindenkit a lábáról, kicsiket-nagyokat egyaránt. A könyv hatására még az is megszereti a Balatont, aki eddig nem érzett különösebb vonzalmat iránta – hisz mostantól tudni fogja, hogy valahol egy tábortűz körül, egy rég kiszáradt kútban, a tihanyi mocsárban, vagy a badacsonyi barlangjáratokban bármikor ő maga is rátalálhat egy újabb rejtélyre. Vigyázat, a könyv tényleg magával ragadó!

Hozzászólás

Az email címedet nem publikáljuk. A kötelező mezőket *-al jelöltük.