Külső szem, ami csodára képes!

Talán már említettem nektek, hogy Az én könyvem ötlete szerkesztőként fogalmazódott meg bennem. Szabadúszóként egyre több magánkiadású könyv gondozásával bíztak meg, ami számomra hihetetlen nagy megtiszteltetés.

Különösen azért, mert kifejezetten fontosnak tartom, hogy írás előtt, alatt, után egy könyv írója igénybe vegyen szakmai segítséget is. Tudom, hogy sokan a barátokat, rokonokat kérik meg erre a célra, ami hasznos tud lenni, de a szerkesztés az egy szakma. Vannak sarokpontok, amiket célszerű követni, vannak anomáliák, amiket célszerű elkerülni, vannak mondatok és megfogalmazások, amiket – bármennyire is szabad a magyar nyelv – mégsem szerencsés leírni.

Az, aki jó szerkesztő, az komolyan veszi a hivatását, vagyis: az ő feladata az, hogy közvetítsen író és olvasó között. Egyszerre kell néznie mindkét fél érdekeit, úgy kell lavíroznia, hogy a végeredménnyel mindenki elégedett legyen.

Sok, szakmailag kiemelkedő partnerrel dolgozom együtt ebben a projektben, közülük az egyik Mosolygó-Marján Erzsébet, vagyis Böbe, aki ugyanazokat az elveket vallja szerkesztés terén, mint én. Még szép. 🙂

No, de mit is kell tudni Böbéről?

Korrektor és irodalmi szerkesztő. A helyesírás és az olvasás iránti vonzalma már egészen kicsi kora óta végigköveti az életét, így nem is volt kérdés, hogy mit válasszon hivatásául. (Megj.: Ebben – is – eléggé hasonlítunk, annyi különbséggel, hogy én azért tettem egy kis kitérőt erre-arra, de aztán be kellett látnom, hogy azt, amit valóban szenvedéllyel csinálunk, ami a szívünk mélyéről fakad, annak igenis teret kell engedni az életünkbe.) Már több mint tíz éve ellenőrzi mindenféle írott anyag (könyv, cikkek, dolgozatok, hivatalos iratok, szerződések stb.) nyelvhelyességét, illetve teszi olvasmányossá, gördülékennyé, logikussá, érthetővé és élvezetessé a könyveket.

Számos könyvkiadóval és íróval, valamint vállalkozóval dolgozik együtt. Eddig munkái, amelyek természetesen referenciaként is szolgálnak, megtalálhatóak a saját alapítású Helyesen magyarul weboldalán.

A segítés és az emberekkel való foglalkozás mindig nagyon fontos volt számára (Megj.: bizony, ez is közös pont bennünk), amit a munkája során nagyon jól tud alkalmazni.

Tanácsadás szerkesztői szemmel

Böbe boldogan mondott igent a felkérésemre, mikor előálltam a nagy ötletemmel: legyen szerkesztési tanácsadó, támasz, finoman terelgető és útbaigazító az arra nyitott szerzők számára.

Ez pedig Böbe üzenete nektek: “Ha elakadtál a könyved írása közben, vagy szeretnéd, ha valaki szakmai szemmel nézné meg a kéziratodat és mondana róla véleményt, keress meg és segítek. Hatvanperces online tanácsadás keretében végigbeszéljük a kéziratodat, a sarokpontokat, az esetlegesen javítandó részeket, szemantikai, helyesírási, nyelvhelyességi kérdésekben adok számodra tanácsot.”

Időpontegyeztetéshez bármelyikünknek írhatsz, akár azonnal az info@helyesenmagyarul.hu címre, vagy nekem az info@azenkonyvem.hu elérhetőségre.

Ajándékutalvány

Ha pedig nem te vagy az, akinek hasznos lehet egy ilyen tanácsadás, de szívesen adnád ajándékba ismerősödnek, szerettednek, a szolgáltatás most már ajándékutalvány formájában is elérhető.

Hozzászólás

Az email címedet nem publikáljuk. A kötelező mezőket *-al jelöltük.