Hogyan lehet fennmaradni rendezvényszervezőként?

Nagyon nehéz most a rendezvényszervezők élete, hiszen a járványidőszak senkinek nem kedvez, aki ezen a területen dolgozik, tevékenykedik. Éppen ezért jelenthet sokat, és adhat bátorítást, reményt, ösztönzést Tárnyik Pál A magyar rendezvényszervezés aranykönyve címet viselő hiánypótló kiadványa.

Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója szerint, aki a könyvben található beszélgetéseken és sztorikon keresztül jobban belelát a rendezvényszervezők gondolataiba, örömeibe, problémáiba, világába, az látogatóként is jobban fogja élvezni az ezen a területen dolgozók tevékenységének gyümölcsét.

Tárnyik Pál könyve ugyanis arra vállalkozott, hogy elfogultság és szakmai előítéletektől mentesen összegyűjtse azokat a legjobb hazai vállalkozásokat, akiktől minden rendezvényszervező rengeteget tanulhat. Gerendai szerint Magyarország ugyanis nagyhatalom lett a Európában ezen a téren, de hogy mi vezetett idáig, és kik milyen eredményeket értek el eddig, az mostanáig rejtve maradt.

Szakmai arcképcsarnok rengeteg hasznos tippel

A magyar rendezvényszervezés aranykönyve tulajdonképpen egy rendhagyó szakmai arcképcsarnok, ahol a rendezvényszervezés különböző ágainak legjobb képviselői mondják el saját történetüket, tapasztalataikat. Mesélnek a nehézségekről, a megtorpanásokról és arról is, hogyan lettek több évtized alatt folyamatosan sikeresek.

A szerző szerint a könyvét az inspirálta, hogy mindenkivel megismertesse ezt a különleges területet. Tárnyik Pál több mint 15 éve dolgozik a rendezvényszervezés világában, így nagy rálátása van annak minden részletére.

Ahogy Az én könyvem webshopjában a könyv leírásánál is olvasható, az eredetileg egy kötetesre tervezett könyvből a szerkesztés megkezdésekor két kötet lett. Olyan sok és annyi minőségi anyag gyűlt ugyanis össze, olyan értékes emberekkel tudott a szerző személyesen vagy online beszélgetni, hogy külön kötetet kapnak a szervezésben jeleskedő szakemberek a fesztiválok, konferenciák, esküvők, üzleti rendezvények és hotelek oldaláról, és külön kötetben mutatja be a szakmai szolgáltatók krémjét.

Kinek javaslom Tárnyik Pál A magyar rendezvényszervezés aranykönyve című könyvét?

 • Tulajdonképpen mindenkinek, de aki most ismerkedik ezzel a különleges szakmával, feltétlenül, hiszen a könyv bepillantást enged a kulisszák mögé.
 • Gyakorló rendezvényesként is kaphatunk azonban újat az interjúkötettől, mivel a szereplők a legféltettebb titkaikat is elárulják benne: azt, hogy hogyan tudtak sikeresek maradni évtizedeken keresztül.
 • A szerző szerint azonban más területen vállalkozóknak is inspiráció lehet a mű,
 • ahogyan azoknak is, akik még nem tudják, a rendezvényszervezés melyik része állna hozzájuk a legközelebb.
 • De ha te éppen nagyvállalati környezetben dolgozol, ahol te magad kerülsz rendezvényszervezőkkel kapcsolatba, szintén rengeteg tippet, ötletet kaphatsz arra vonatkozóan, mire figyelj oda, mielőtt megbízol egy céget a partitok megszervezésével.

De ha jobban belegondolunk, minket, szakmailag kevésbé érintetteket is érdekelhet, hogy akár az olyan nagy rendezvények mögött, mint a Sziget Fesztivál, kik vannak.

A rendezvényszervezés nagyjai

Csak néhány nevet említenék meg ebből a szakmai arcképcsarnokból:

 • Bán Zoltán – vezérigazgató Net Média Zrt. portfolio.hu
 • Demcsák Mária – alapító, Piac & Profit konferenciák
 • Flesch Tamás – Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke
 • Gerendai Károly – alapító Sziget Fesztivál
 • Hülvely István – Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság társelnöke
 • Oszkó-Jakab Natália – fesztiváligazgató Művészetek Völgye Fesztivál

Izgalmasan hangzik, ugye? Főleg úgy, hogy a könyv nem kerüli ki a karanténhelyzet témáját sem és számos szakértőt felvonultat.

Ha te is szeretnél tanulni, és a szakma krémjeitől inspirálódni, vedd meg a könyvet közvetlenül a szerzőtől. Csak néhány kattintás itt.

Hozzászólás

Az email címedet nem publikáljuk. A kötelező mezőket *-al jelöltük.