Csepregi Csilla és a Pompi mesék

Csepregi Csilla és a Pompi mesék

Csepregi Csilla remek példája annak, miképpen lehet játékos, mesés formában átadni hasznos, életeket is menthető tudást a nagyközönség számára. Csilla is abban hisz, hogy az időben elkezdett edukáció nagymértékben hozzájárul a felelősségteljes felnőtté váláshoz. Bár nem tartja magát írónak, mégis a legnagyobb szeretettel formálta meg a Pompi meséket gyerekek számára, melyben hasznos tűzvédelmi tanácsokat ad át a korosztály számára érhető játékos formában.

Ő maga több mint 20 éve foglalkozik tűzvédelemmel, tette mindezt nagyrészt hivatásos tűzoltóként. Megtanulta, hogy egy kis odafigyeléssel a lelki és anyagi károkat is okozó tűzesetek többsége elkerülhető lett volna.

„Tapasztalom, hogy az emberek általában nem tudják, hogyan lehetne megakadályozni a tüzeket, vagy mit tegyenek, ha baj van, ezért felelőtlenül, gondatlanul bajba sodorják magukat és környezetüket.”

Így született hát meg Pompi a tűzoltó manó immáron két kötetes meséje.

Pompi a tűzoltó manó – Janka és Ottó kalandjai a hazánkban egyedülálló mesekönyv 12 mesében, csodás rajzokkal és izgalmas történetekkel, játékosan tanítja meg, hogy mit kell tenni, ha tűz van, és hogyan lehet megelőzni a bajt. A főszereplők Janka és Ottó meggyújtanak egy csillagszórót, majd a szemetesbe dobják, amitől az lángra kap. Egy titokzatos valaki menti meg őket, eloltja a tüzet, és a hamuba írja a nevét: POMPI…

Pompi a tűzoltó manó – Kalandok Manófalván az első kötet méltó folytatása, melyben folytatódik a két főszereplő kalandozása, miközben őket is egyre jobban megismerhetjük.

A két kötetet különlegessé teszi, hogy minden mese végén megtalálhatók az adott történet fontos tudnivalói, a könyv végén pedig egy feladatlapot is meg lehet oldani.

„A Pompimese.hu weboldal a gyerekeknek, a gyerekekről szól, ahol Pompival közösen próbálunk segíteni a tűzvédelmi nevelésükben. Őszintén hiszek abban, hogy felnőhet egy olyan generáció, akik sokkal nagyobb biztonságban élhetnek, mint most mi, mert megtanulják, mi a helyes.”

Hozzászólás

Az email címedet nem publikáljuk. A kötelező mezőket *-al jelöltük.