2020 Mesekönyve

Írtál idén egy mesekönyvet? Magánkiadásban jelent meg? Akkor mérettesd meg Az én könyvem szakmai zsűrije előtt!

Pályázz te is a 2020 Mesekönyve kitüntető címre!

Mit nyerhetsz? Olyat, ami eddig még nem volt!

Jelentkezem a pályázatra

 Fődíj

A 2020 Mesekönyve pályázat fődíja a te következő könyved lesz!

Hiszen miért állnál meg egy mű megírásánál?
Az én könyvem csapata INGYEN elkészíti a következő könyvedet (megszerkeszti, korrektúrázza, betördeli),
sőt 200 példányig még a nyomtatás költségeit is átvállalja tőled!

További díjak

Mindenki, aki a pályázaton részt vesz, lehetőséget kap arra, hogy bemutatkozzon Az én könyvem közösségimédia-felületein, és részt vegyen a közönségszavazáson.

A nevezés menete

  • Olvasd el a Pályázati kiírást
  • Töltsd ki a Jelentkezési Lapot,
  • Fizesd be a 2.990,- Ft-os nevezési díjat és
  • Küldj 3 példányt a könyvedből. A pontos címet a regisztrációdat követően egyeztetjük.

Fontos!

Ingyen vehetsz részt a pályázaton, ha korábban már regisztráltál a mesekönyveddel Az én könyvem Könyvesboltjába.
Ebben az esetben csak a könyved 3 példányát kell eljuttatnod hozzám.
Ha még nem vagy fenn Az én könyvem oldalán, akkor a nevezési díj befizetésével tudsz részt venni a pályázaton, kivéve, ha az Extra lehetőséget választod.

Extra lehetőség: Ha a pályázat mellett regisztrálsz Az én könyvem oldalára is, a megmérettetésen való részvételért nem kell külön nevezési díjat fizetned, sőt a későbbiek folyamán abban is támogatlak, hogy a mesekönyvedet minél szélesebb körben megismerjék az olvasók. Erről itt olvashatsz bővebben.

Mi lesz a beküldött példányaiddal?

Minden beküldött mesekönyvet jótékony célra ajánlok fel a Bethesda Gyermekkórháznak, az InDaHouse Egyesületnek és a Démétér Alapítványnak. Mert hiszem, hogy a mesekönyvek legjobb helyen a gyermekeknél vannak.

Bethesda Gyermekkórház

A kórház a közép-európai régióban az egyedüli egyházi fenntartású gyermekkórház, ahol a legfontosabb gyermekbetegségekkel foglalkoznak egészen 18 éves korig.

„… Tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk,…” Róma 15,1

InDaHouse Hungary

Az Egyesület borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tart fejlesztő foglalkozásokat. Céljuk, hogy a gyerekek önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító felnőttekké váljanak, akik az egyesülettől kapott támogatást be tudják építeni a gyermekeik nevelésébe.

„Hozz egy mosolyt, vigyél egy másikat!”

Démétér Ház

A Démétér Alapítvány programja egy hiánypótló kezdeményezés. Céljuk a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyulási esélyeinek növelése. Biztosítják kis hőseiknek családjuk állandó közelségét a Szent László kórház területén lévő Démétér Házban, és élményekkel gazdagítják a gyógyulás nehéz napjait.

“Hiszünk a szülő gyógyító közelségében!”

Segíts te is a gyerekeknek a saját könyveddel!

Jelentkezési határidő: 2020. december 31.
Eredményhirdetés: legkésőbb 2021. április
A teljes pályázati kiírást itt olvashatod!

Jelentkezem a pályázatra

Hogyan zajlik a művek zsűrizése?

A 2020 Mesekönyve díj odaítélése fix szempontrendszer alapján történik, ahol a zsűri nemcsak az irodalmi minőséget, de a könyv szerkesztését, tördelését és az illusztrálást is figyeli.

A zsűri tagjai:

Bálint Piroska gyermekpszichológus

Személyes hitvallása a megelőzés, ezért több olyan eszközt, programot dolgozott már ki, amelyek a lelki-mentális problémák kialakulásának megelőzését célozzák meg. Fókuszában az érzelmi intelligencia fejlesztése áll, ami a kiegyensúlyozott élet alapjának egyik legfontosabb pillére. Nem véletlenül írta meg a témában a nagysikerű A Varázskert című könyvét, és dolgozik rendületlenül a gyerekekért, az ő támogatásukért. Emiatt (is) nagyon felnézek rá.

Forrás Károly grafikus, illusztrátor

A Süniverzum címmel adta ki első mesekönyvét, amiben egy különleges csavar is helyet kapott. Megálmodta, majd le is rajzolta a mesét, és csak ezt követően kapott az illusztráció szöveges tartalmat. Az alkotás egyébként különdíjat érdemelt vizsgamunkája is egyben. Ő azt mondja magáról: kocka, szerintem pedig szabadgondolkodó, nyitott és kreatív, így méltó helye van a zsűritagok között.

Illés Gabriella producer, a TulipánTündér Produkció tulajdonosa

A hazai kereskedelmi televíziózás több élő showműsorának létrejötte is az ő nevéhez fűződik. Elhivatottságának köszönhetően minden magyar szakmai és közönségdíjat magáénak tudhat. Élő példája annak, hogy az ember bármire képes, ugyanis életre keltette régóta dédelgetett álmát, és elkészítette A Játékkészítő és az Álomutazó családi mesemusicalt. Ezzel pedig végleg nyomot hagyott a mesék világában.

Az én könyvem Magyarország egyetlen, csak szerzői kiadásban megjelent és megjelenő könyveinek gyűjtőhelye, ahol mind az író, mind az olvasó személyre szabott támogatást kap: az író többek között a publicitás és könyvkiadás útvesztőiben, az olvasó a számára legjobb könyv megtalálásában. Az oldal célja, hogy szerző és közönsége egymásra találjon, mert rendületlenül hiszem, hogy a könyv örök érték.

Együttműködő partnerek

Mosolygó-Marján Erzsébet, vagyis Böbe a korrektorok korrektora. Ő az, aki a világon talán egyedül még ezt a nagyon komoly és felelősségteljes szakmát is a humor oldaláról közelíti meg. Mindez természetesen nem érződik munkája minőségén, hisz precíz, lelkes, biztos pont bárki életében – vagyis szövegében.

Németh Balázs a borítótervezés mellett tette le a voksát. És milyen jól tette, hisz ösztönösen ráérez az ügyfél belső igényeire, amit aztán veleszületett kreativitásával kelt életre. A végeredmény pedig, mit is mondhatnék: önmagáért beszél, vagyis elégedettségként köszön vissza az ügyfelek arcáról.

Szabó Zoltán sem ma kezdte a szakmát. Nagyjából 20 éve döntött a kreativitás egyedi formája mellett, és elképesztően gyönyörű, ügyféligényeket kielégítő belívekkel rukkol elő újra és újra. Őt is jó személyiséggel áldotta meg a sors: rugalmas, alkalmazkodó típus, de a szakmai irányelveket mindig szem előtt tartja.

Az Akadémia Print közvetetten a Magyar Országos Közjegyzői Kamara nyomdája, amit szerencsére a köz szolgálatába állított. Munkájukat a minőség, a jó árak, a rugalmas és közvetlen hozzáállás jellemzi. Ők is hisznek a személyes kapcsolat erejében, így náluk bárki végigkövetheti a nyomdai folyamatokat.

Dajka Viktória, a Davida Kommunikáció alapítója már-már misztikus képességekkel kelti életre mások gondolatait. Támasz nem csupán a szövegírásban, de a stratégiában, a kampánytervezésben is. Finoman, de céltudatosan, ötletek garmadáján keresztül terelgeti ügyfelei útját – csupa-csupa szeretettel karöltve.